Eric King [USA]

Eric G. King,  een 29 jaar oude veganist en anarchist, werd gearresteerd en beschuldigd van poging tot brandstichting van een overheidsgebouw in Kansas City, Missouri in september 2014. Eric werd beschuldigd van het gooien van een hamer door een raam van het gebouw, gevolgd door twee aangestoken molotov cocktails. De aanklacht stelt dat beide brandbommen niet ontbrandden. Eric kwam in het oog van de lokale politie omdat hij een tijd ervoor was gearresteerd voor het aanbrengen van grafitti.
Op 3 maart 2016 heeft Eric schuldig gepleit voor de aanklacht ivm het gebruik van explosieve stoffen om brand te stichten in (of aanpalend van) een overheidsgebouw. De vastgestelde minimum- en maximumstraf voor deze beschuldiging is tien jaar gevangenisstraf.

Eric heeft het voorbije jaar en een half veel nagedacht over hoe hij met zijn veroordeling het best kan omgaan, zonder een gevaarlijk precedent te stellen voor andere anarchisten. Hij heeft de hele tijd beslissingen genomen in het belang van andere anarchisten, en heeft meerdere malen duidelijk gemaakt dat hij nooit zijn veroordeling zou oplossing op een manier dat hij moet samenwerken met de staat of dat hij anderen in gevaar moet brengen.
Dat hij schuldig gepleit heeft, heeft te maken met een “plea agreement”, waarin de verdachte schuldig pleit in ruil voor bepaalde ‘voordelen’. In Eric zijn zaak gaat het over een “non-cooperation plea agreement”, en dat het jaar en half dat hij in voorhechtenis heeft gezeten afgetrokken wordt van de tien jaar gevangenisstraf die hij waarschijnlijk moet uitzitten. Eric heeft geaccepteerd dat hij 8,5 jaar in de cel zal zitten… .
Sinds zijn opsluiting is Eric extreem geïsoleerd van zijn vrienden en geliefden en is hij meerdere malen geviseerd geweest door de cipiers, die meermaals zijn veiligheid in gevaar hebben gebracht. Eric heeft al zes maanden doorgebracht in isolatie en wordt nog geregeld in isolatie gestoken nadat hij geviseerd wordt door cipiers. Ondanks alles wat hij doormaakt, blijft hij de hoop niet verliezen, zowel niet in zijn eigen situatie als in de strijd voor een wereld zonder overheersing en repressie.

Meer info : https://supportericking.org/

Online fundraiser voor Eric King : https://fundrazr.com/316cDf?ref=sh_a4jVK6

Adres :

Eric King
27090045
CCA Leavenworth
100 Highway Terrace
Leavenworth, KS 66048