Monica en Francisco [ESP]

Monica en Francisco, twee kameraden die gearresteerd werden in Barcelona in november 2013 en beschuldigd worden van terrorisme, zijn in maart 2015 veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Ze zaten toen beide al twee jaar opgesloten, wachtende op hun proces.

De veroordeling door het Spaanse “Audiencia Nacional” houdt in dat ze schuldig zijn aan vernielingen met terroristisch doeleinde en verwondingen. Ze zijn niet veroordeeld voor de beschuldiging van lid zijn van een terroristische organisatie, wat betekent dat er geen gevaarlijk precedent gezet is voor de meer dan dertig anti-terrorisme onderzoeken tegen anarchisten in Spanje (operaties Pandora, Pinata en andere).

Tijdens het proces, begin maart, werd het duidelijk dat de politie geen overtuigend fysiek bewijs had. Videobewijs was wazig en bijna allemaal van in Barcelona (waar Monica en Francisco woonden), uren verwijderd van Zaragoza, waar ze beschuldigd worden van het plaatsen van een kleine bom in een lege kathedraal. DNA gevonden op de bom en in een telefooncel matchen niet met hun DNA. De politiegetuige die beweerde dat hij gebruik had gemaakt van geavanceerde biometrie om hen te identificeren gebaseerd op hoe ze wandelen, bleek een simpele agent te zijn met geen enkel diploma in biometrie.

Monica en Francisco werden veroordeeld omdat ze anarchisten zijn.

Meer info (Spaans) : https://claudicarnuncarendirsejamas.noblogs.org/

Doneren voor de gerechtskosten en dergelijke kan via rekeningnummer ES64 1491 0001 2721 4912 5227.

Adressen :

Mónica Caballero Sepúlveda
C.P. Villabona
Finca Tabladiello s/n
33422 Villabona-Llanera
Asturias
Spanje

Francisco Solar Domínguez
C.P. Villabona
Finca Tabladiello s/n
33422 Villabona-Llanera
Asturias
Spanje