Update Aachen : Korte samenvatting van de 2de zitting

Vandaag vond de tweede zitting plaats van de rechtzaak tegen onze kameraden die beschuldigd worden van een overval op een filiaal van de Pax Bank in Aken (Duitsland). Drie getuigen waren aanwezig. Twee medewerkers van het bedrijf dat de bank schoonmaakt en een voorbijganger die zich in de buurt van de bank bevond en mensen gezien heeft die zich verdacht gedroegen, en vervolgens de politie heeft gealarmeerd.

In het algemeen waren de versies van de twee schoonmaakmedewerkers omtrent de feiten van het eerste moment behoorlijk verschillend, en soms tegenstrijdig: het aantal mensen dat deelnam aan de overval varieerde; de eerste getuige gaf te kennen dat er een vrouw zou zijn geweest met een rode pruik (die ze niet

herkende op de foto’s die de rechter liet zien) en 3 of 4 mensen in totaal, terwijl de tweede getuige zich een blonde vrouw herinnerde (en niet zeker was of deze een pruik droeg of niet) en een totaal van 6 mensen; ze wist ook niet zeker of er 1 of 2 vrouwen waren geweest.

De eerste getuige gaf aan dat de vrouw haar simpelweg een pistool liet zien zonder deze ooit direct op haar te richten; de tweede zei dat ze op

haar hoofd hadden gericht, en twijfelde toen de rechter haar vroeg of ze gedreigd hadden haar te doden als ze zou schreeuwen.
De derde getuigde verklaarde een groep van 5 of 6 mensen te hebben gezien, waaronder twee vrouwen, een met lang zwart haar en de andere met blond haar. Verder herinnerde ze zich dat een van de 6 mensen Aziatische gelaatstrekken had en dat ze er allemaal uitzagen als studenten.

De officier van justitie en de rechter hebben alle getuigen gevraagd of ze de mogelijke betrokkenen bij de overval herkenden in de aanwezigen, waarop alle drie negatief hebben geantwoord. In het publiek bevond zich een agent in burger, die aantekeningen maakte en iedereen in en buiten de rechtzaal observeerde. Toen de advocaat hem interpelleerde moest hij toegeven een LKA (Landeskriminalamt) smeris te zijn; de officier rechtvaardigde dit door te zeggen dat het onderzoek nog steeds in gang is.

De volgende zitting zal plaatsvinden op maandag 1

3 februari om 09.00

Overgenomen van https://solidariteit.noblogs.org/

This entry was posted in Aachen, Duitsland. Bookmark the permalink.