Valentin [GER]

Het was de derde maal dat de politie de deur inbeukte van een appartement dat enkele kameraden delen. Net als bij de vorige twee keer waren het gemaskerde SEK-agenten (“Speciale Operaties Commando”) die binnenstormden. Het verschil was dat de agenten deze keer niet de bemeubeling van het appartement doorzochten om bewijs te vinden; nu kwamen ze om een kameraad te arresteren op basis van een bevelschrift tot aanhouding. Zijn naam is Valentin.

Hij wordt beschuldigd van deelgenomen te hebben aan gewelddadige confrontaties bij “Verdener Eck” na een voetbalwedstrijd tussen SV Werder Bremen en het HSV. Die dag heeft een groep nazistische hooligans van Bremen een groep antifascistische Ultras aangevallen. De aanvaring resulteerde in gewelddadige confrontaties tussen de twee groepen. Ook al vond dit plaats na een voetbalwedstrijd, en bestaan de groepen uit voetbalfans, heeft dit niets te maken met voetbalrellen! Het gevecht had een politieke achtergrond. De hooligans vielen de Ultras aan omdat ze hen zagen als extreem-linkse antifascisten.
Sinds zijn arrestatie zit Valentin in voorhechtenis, wachtend op zijn proces. Op een persconferentie op 2 juli 2015 presenteerde de politie hem als de hoofdverdachte in het onderzoek. Hij wordt beschuldigd van ernstige geweldpleging en ernstige verstoring van de openbare orde (“schwerer Landfriedensbruch”).
De politie heeft duidelijk gemaakt dat Valentin gebruikt zal worden als rolmodel tegen politiek geweld. Deze situatie is walgelijk! We staan in solidariteit met onze kameraad, vriend en broeder Valentin. We zullen er alles aan doen om aan zijn zijde te staan en hem alle steun te geven die hij nodig heeft.

Om hem financieel te steunen is er een bankrekening aangemaakt voor donaties. Draag je steentje bij, aangezien dit over ons allen gaat. Doe hem jouw solidariteit voelen door hem brieven te schrijven. Er is een postbus waar je deze brieven naar kan versturen. Hou er a.u.b. rekening mee dat de politie deze boodschappen kan en zal lezen (adres van de verzender, inhoud, etc).
Om je constant op de hoogte te houden van Valentins situatie is er een blog waarop nieuwe ontwikkelingen rond zijn zaak op gepost worden.

Gevoed door haat, woede en verzet!

Meer info : http://valentin.blogsport.de

Bankrekening voor donaties :
Rote Hilfe e.V. Ortsgruppe Bremen
IBAN: DE29 4306 0967 4007 2383 97
BIC: GENODEM1GLS
GLS – Bank
Mededeling: Freiheit für Valentin
(Vergeet a.u.b. de mededeling niet!)

Adres :
Infoladen Bremen
C/O Valentin
St-Pauli-Str. 10-12
28203 Bremen