Dublin : Solidariteitsdemo voor Umut Firat

“Op woensdag 1 februari vond er een solidariteitsdemo plaats voor Umut Firat in Dublin, Ierland. Anarchisten en sympathisanten van Umut, die momenteel in hongerstaking is, verzamelden aan de Turkse ambassade. Het personeel van de ambassade kwam buiten om de demonstranten lastig te vallen, en belde de politie om ervoor te zorgen dat de demonstranten een spandoek weghaalden die aan het hek van de ambassade was opgehangen. Op de spandoek stond “FREE UMUT FIRAT! SOLIDARITY FROM IRELAND.” De politie bleef aanwezig tot de demonstratie over was.

Umut is momenteel al 53 dagen in hongerstaking. Hij zit al 23 jaar in de gevangenis. Hij is in hongerstaking omwille van de noodtoestand die de Turkse staat oplegt sinds de poging tot staatsgreep in juli, en tegen de nog slechtere omstandigheden in de gevangenis daardoor.

Sinds het uitroepen van de noodtoestand zijn de omstandigheden van Umut en alle andere politieke gevangenen zienderogen verslechterd. Sommige zijn in isolatie geplaatst, sommige worden gedwongen in overvolle cellen te verblijven, er zijn gedwongen naaktfouilleringen, bezoek is ingekort of afgeschaft.

Deze tactieken zijn niet nieuw. Landen over de hele wereld hebben deze tactieken al gebruikt om strijden te ondermijnen, om het moraal te breken van gevangenen die tegen het gevangenisregime strijden. We kennen deze tactieken maar al te goed in Ierland. We moeten steun en solidariteit tonen aan Umut en alle gevangenen in Turkije. Nu is een vitaal ogenblik in hun strijd, er hangt veel af van Umut’s hongerstaking. Als deze succesvol is, zullen de omstandigheden meer relaxed en beter worden dan hoe ze nu zijn.

“As a human, Revolutionary Anarchist, Conscientious/ Total Objector, an individual who has been spending 23 years in a lit cell under the darkness of a dungeon, I see all entities of capitalist, statist, nationalist, fundamentalist, sectarian and patriarchal power structure are responsible for all this. I start hunger strike to draw attention to all this, before and after, to emphasize that new forms of struggle and social opposition has been organized, and to reflect my own political, moral and conscientious attitude.”

VICTORY TO UMUT
COMRADE FIRAT IS NOT ALONE
FIRE TO THE PRISONS
FIRE TO THE TURKISH STATE”

Bron (English version) : https://325.nostate.net/2017/02/02/dublin-soli-demo-for-imprisoned-hungerstrike-comrade-umut-firat-at-turkish-embassy-ireland/

This entry was posted in dublin, ierland, ireland, solidariteit, solidarity, turkey, turkije, umut, umut firat. Bookmark the permalink.