Kara Wild [FR/US]

Kara Wild is een artieste, kameraad en een onuitputbare bron van energie die momenteel wordt vastgehouden in Frankrijk voor haar zogenaamde deelname aan een protest tegen repressie en de draconische nieuwe hervormingen in verband met de arbeidswet in Frankrijk. Ze is een transvrouw en inwoner van de US.

Kara Wild

Duizenden mensen verzamelden op 18 mei in Parijs om te protesteren tegen een continue golf van politiegeweld en tegen een nieuwe neo-liberale hervorming van de arbeidswet. Tijdens een van deze demonstraties is een combi aangevallen en in brand gestoken. Kara werd meer dan een week later, op 26 mei, gewelddadig gearresteerd in verband met deze aanval, tijdens een ander evenement nabij La Place de la Nation. Ookal is er geen bewijs wordt Kara beschuldigd van een paal door een van de ruiten van de combi te gooien, net voor deze in brand werd gestoken. Ze wordt officieel beschuldigd van “poging tot vrijwillige doodslag van een officier in functie, vernielen van eigendom, geweld in groep en deelname in een gemaskerde, gewapende groep”.
Kara is één van zes personen die vervolgd worden in verband met dit incident. Om het nog erger te maken, heeft de eerste minister van Frankrijk (Manuel Valls) gezworen om een voorbeeld te stellen en de protesten te demobiliseren door onverbiddelijk te zijn bij de vervolging.

Kara Wild werd gearresteerd begin juni en zit in de gevangenis in Frankrijk in afwachting van haar proces.

Voor meer info over Kara Wild : https://freekarawild.org/

Je kan Kara Wild een brief of kaartje sturen op volgend adres :

David BRAULT
écrou 428 682 D 3
Maison d’Arrêt de Fleury-Mérogis
7 avenue des Peupliers

UPDATES :

  • 12/2016 : Solidariteitsposter voor Kara vanuit Bern, Zwitserland [DUITS]
  • 27/11/16 : Bannerdrop in Athene in solidariteit met Kara Wild
  • 18/11/16 : Een benefiet voor Kara Wild in Chicago heeft 1.300 dollar opgebracht. Het geld zal gebruikt worden voor de legale kosten en om te helpen om Kara meer boeken te bezorgen in de gevangenis.
  • 23/09/16 : Nieuwe kunst van Kara : https://freekarawild.org/writings-by-kara/
  • 20/09/16 : Punk Rock Karaoke Chicago kondigt aan dat ze een benefietshow organiseren voor Kara in.
  • 18/08/16 : Kara heeft toegang gekregen tot hormonen. Kara’s proces zou er moeten aankomen in enkele maanden, Kara’s legale kosten zijn al deels gedekt door donaties, maar ze zal nog steeds steun nodig hebben als haar proces er aan komt. Kara’s kosten voor haar beroep om op borg vrijgelaten te worden zijn betaald door een donatie : hartelijk dank daarvoor!
  • 18/07/16 : Op de website freekarawild.org is er een samenvatting gepost over de strijd rond de Franse arbeidswet.
  • 15/07/16 : Kara wacht nog steeds op haar beroep rond haar vrijheid op borg. De familie van Kara wil haar graag gaan bezoeken, maar is bezorgd over de reis- en gerechtskosten. Blijf Kara aub steunen! Kara’s verdedigingsfonds heeft ondertussen al meer dan 1000 dollar in donaties verzameld. Bedankt!
  • 22/06/16 : Kara’s vraag tot vrijheid op borg is afgewezen, omdat ze geen Franse inwoner is en dus niet kan werken of verblijven op Frans territorium. Kara tekent beroep aan.
  • 21/06/16 : Kara wordt momenteel hormonen geweigerd, maar haar advocaat is begonnen aan de lange weg om hormonen toegankelijk te maken. Ookal zijn we triest door het nieuws van Kara, we zijn blij om te horen dat Kara dagelijks haar cel kan verlaten, dat ze andere trans vrouwen heeft ontmoet in de gevangenis en dat ze bevriend is geraakt met twee Spaanse vrouwen. Ze zit alleen in een cel, wat is wat ze wil. Ze heeft kunstbenodigdheden gekregen en mag kunstlessen volgen in de gevangenis. Kara mag ook bezoek krijgen van haar steungroep, Acceptess-T, en van haar advocaat. Acceptess-T vecht tegen discriminatie gerelateerd aan gender, en vecht tegen geweld tegen transgenders en hun families. Ze kunnen Kara zien, haar vastnemen, vrijuit spreken en haar brieven geven.