Naar aanleiding van de aanval op Tamara Sol, Tato en Claudia

De anarchistische Chileense gevangenen Fabian Duran, Enrique Guzman, Nicolas Rojas en Joaquin Garcia hebben een brief geschreven die gepubliceerd is in Contra Info en vertaald door Insurrection News, naar aanleiding van de aanval van bewakers op de anarchistische gevangenen Tamara Sol, Natalia “Tato” Collado en Claudia. De brief, vrij vertaald naar het Nederlands door ABC Gent :

Vanuit de cellen van de zwaarbewaakte afdeling groeten we elk van de kameraden en kameradinnen ontvoerd door de staat, die van dag tot dag, met waardigheid en trots, de realiteit van de gevangenis onder ogen zien in al zijn vormen.

Enkele dagen geleden hoorden we min of meer gedeeltelijk van de laffe aanval door de cipiers op de kameradinnen Tamara Sol, Tato en Claudia. Wij zijn ons ten volle bewust van hoe standaard deze repressie is geworden, hetzij als straf, isolatie of als geheel van repressieve aanvallen. Maar de constante aanwezigheid van deze repressie houdt ons scherp, voorkomt normalisering, dit geeft ons net meer kracht, tegenover onszelf en tegenover onze overtuigingen. Elke dag staan we meer en meer te popelen om wraak te nemen tegen het gevangenissysteem en degenen die het verdedigen.

Wij kennen de persoonlijke motivaties van verschillende cipiers en de waarheid is dat zij ons geen zorgen baren, omdat we weten hoe zij denken over subversieve gevangenen, en we weten dat elke laffe aanval komt vanuit gefrustreerde pogingen om ons te verslaan. Daarom zijn ze niets anders dan redenen voor ons om trots te zijn.

We groeten elk van de kameraden, kameradinnen en familieleden die met hun solidariteit en onverzettelijke houding een solidariteitsprotest hebben gehouden buiten aan de gevangenis.

We beëindigen deze brief met het zenden van veel liefde en kracht naar de kameradinnen.

We volgen aandachtig hun beslissingen en we zullen niet twijfelen om hen te vervoegen in de acties die ze noodzakelijk achten.

Bron (Castellano) : https://es-contrainfo.espiv.net/2017/01/30/prisiones-chilenas-palabras-en-solidaridad-con-tamara-sol-tato-y-claudia/

Vertaling door Insurrection News (English) : https://325.nostate.net/2017/02/01/words-in-solidarity-with-tamara-sol-tato-and-claudia-chile/

This entry was posted in Chili, Enrique Guzman, Fabian Duran, Joaquin Garcia, Natalia Tato Collado, Nicolas Rojas, Tamara Sol. Bookmark the permalink.