Vrijspraak voor kamerade in Aachen!

Op 8 december sprak het gerecht in Aachen de Amsterdamse kamerade beschuldigd van bankoverval vrij.

Er waren meer dan 60 mensen aanwezig op het proces om hun steun te betuigen. De rechter verwierp de ruwe aanwijzingen, naar voor gebracht door de aanklager, die probeerden de aanwezigheid van de kamerade in de bank, op die ochtend meer dan drie jaar geleden, te bewijzen.

De aanklagers hebben echter al aangekondigd dat ze naar het hof van beroep zullen gaan. Dit betekent dat een rechter nu de hele rechtzaak zal herbekijken om te zien of er enige procedurefouten plaatsvonden, of inconsistentie in de redenering die tot de beslissing van de rechter leidde. Indien het hof fouten vindt, zal het proces opnieuw plaatsvinden in het gerechtshof van Aachen, maar door een andere rechter. Als het beroep faalt, worden de aanklachten en de juridische procedure afgerond.

Er zijn echter wel nog twee kameraden die vastzitten in voorarrest met aanklachten voor een bankoverval die plaatsvond in 2014. Hun proces begint eind januari.

We sturen sterkte en moed naar de opgesloten kameraden, dat ze de solidariteit mogen voelen doorheen de betonnen muren en ijzeren tralies.

Vertaald uit het Engels van https://solidariteit.noblogs.org/.

This entry was posted in Aachen, Duitsland, Nederland. Bookmark the permalink.