Oproep tot solidariteit voor/op 23 januari

Oproep tot solidariteit met de gevangengenomen anarchistische kameraden berecht voor bankoverval – 23 januari (Duitsland)

De anarchistische kameraden die beschuldigd worden van deelname aan de onteigening van de inhoud van een bankkantoor in Aachen in november 2014, zijn nog steeds opgesloten in Duitsland in afwachting van hun proces, dat op 23 januari 2017 zal beginnen. De Nederlandse kamerade, die ook berecht zal worden voor de onteigening van de inhoud van een bankkantoor in dezelfde regio, is momenteel vrij, hoewel de aanklager in beroep is gegaan nadat de rechter vrijspraak verleende.

Vanuit Solidaritat Rebel (https://solidaritatrebel.noblogs.org/), willen we dat ze onze solidariteit kunnen voelen over de grenzen, tralies en muren heen, en willen we hen al onze kracht en medeplichtigheid sturen.
We willen drie belangrijke spelers verantwoordelijk voor de ontvoering van onze kameraden ontmaskeren en met de vinger wijzen.

1) De aanklagers: Pax Bank en zijn partners

De bankkantoren waar de onteigeningen plaatsvonden zijn eigendom van Pax Bank en Aachener Bank, die -sinds zijn oprichting in Köln door priesters tijdens WO I- banden heeft met de Katholieke Kerk en sinds kort ook de wapenhandel. Terwijl ze nederigheid, moraal en ethiek prediken, vullen ze hun zakken met de verkoop van wapens aan oorlogen waarvoor ze daarna vragen om te bidden. Nog een bewijs van de onbreekbare alliantie tussen Kerk en Kapitaal.

2) De medeplichtigen en dienaars van de Staat: samenwerking tussen staten en hun politiediensten

De criminele politie en Landeskriminalämtern (LKA) van Duitsland hebben verzoeken tot informatieverzameling verstuurd naar de politiediensten van andere landen: d.w.z. dat het de Mossos d’Esquadra (Catalonië) was die de data verzamelde die gebruikt is om onze vrienden te identificeren en lokaliseren. Het was Europol die het aanhoudingsbevel uitvaardigde dat resulteerde in de opsluiting van onze vrienden (opgepakt in Bulgarije en Barcelona). De grenzen zijn er nogmaals duidelijk alleen voor de armen, de rebellen, de migranten, …: nooit voor de rijken, de repressiediensten of het kapitaal.

3) Technologie voor sociale controle en repressie: nieuwe (en niet zo nieuwe) technieken

Eén van de hoofdbewijzen van de aanklagers tot nu toe waren DNA-stalen die verzameld waren door de Mossos d’Esquadra zonder medeweten van de beklaagden. Een ander belangrijk bewijsmateriaal is de biometrische analyse gedaan op basis van beelden van bewakingscamera’s van de bankkantoren en hun omgeving: de vorm van hoofd en kaak, de manier van wandelen, enz. Al deze informatie is afkomstig van de opgestapelde cameraopnames van ons die door de videobewaakte straten lopen.

Zonder onze haat voor – en verwerping van de gevangenissen als strafinstellingen voor dissidentie te vergeten, willen we onze haat uitdrukken voor de communicatiemedia als de makers van een realiteit die de bestaande machtsstructuren dient, vormgegeven door politieke partijen, banken, massamedia, de Kerk en andere bondgenoten van de Staat en Kapitaal. De beste manier om onze strijd verder te zetten, is om hen niet toe te laten onze ideeën en rebelse praktijken te vernietigen, ondanks en tegen de intentie van hun repressieve klap.

Het interesseert ons niet of ze schuldig of onschuldig zijn aan de aanklachten. Ze zijn geen slachtoffers, ze zijn vechters, en op dagen als de komende 23e januari, wanneer het proces begint, herbevestigen we onszelf opnieuw, verwerpen we hun categorieën en smeden we banden van solidariteit en verzet. Daarom nodigen we jullie uit om jullie steun te uiten op zaterdag 21 januari, in de straten van je gemeente, stad, wijk of dorp, en om informatie over de zaak en de ontvoering van onze vrienden te verspreiden.

We zullen proberen deze blog up to date te houden met informatie die we verzamelen over de vijanden van onze kameraden, die ook onze vijanden zijn.

DE ANARCHISTEN OPGESLOTEN IN DUITSLAND ZIJN NIET ALLEEN
WE WILLEN HUN VRIJHEID
WE WILLEN HEN BIJ ONS

Vertaald uit het Engels van https://solidariteit.noblogs.org/. Meer informatie over de zaak vind je in het Nederlands, Engels en Duits op deze website.

This entry was posted in Aachen, Duitsland, Nederland. Bookmark the permalink.